Samentuin 't Zwaantje - ons verhaal ...

Heb je zin om actief buiten bezig te zijn? Om nieuwe mensen te leren kennen? Om je eigen groentjes te kweken? Wij zoeken nog toffe tuiniers om specifiek het tuinteam van onze samentuin Zwaantje te versterken. Deze samentuin ligt binnen het volkstuinencomplex in het Fortje van Merksem. We hebben daar als transitiegroep een fantastisch perceel dat we mogen bewerken, vlakbij de vijver en vlakbij het wandelpad. We doen dat in groep, gezamenlijk. Vandaar de naam 'samen-tuin'. Kom zeker eens kennismaken. We zitten prachtig 'in het groen'. Lekker koel tijdens hete zomers. Er is ook altijd gezelschap en beweging in en om de tuin. Iedereen is welkom! Zowel beginners, gevorderden als mensen die gewoon nieuwsgierig zijn om eens te komen kennis maken. Het samentuin-seizoen in onze tuin loopt van maart tot oktober ongeveer. Er wordt getuinierd op zaterdagnamiddag. Iedereen kiest natuurlijk zelf wanneer hij of zij kan meedoen. Wekelijks mag maar is geen verplichting. Je kan ook op elk moment tijdens het tuinseizoen instappen. We kijken echt uit naar enkele extra tuinvrienden om samen in het tuinplezier te delen. Dus aarzel niet... Iedereen die zich engageert kan mee delen in de heerlijke oogst. Begint het al te kriebelen? Kom af op zaterdag tussen 14 en 17u naar de tuin of contacteer ons via transitie.merksem@gmail.com voor meer informatie.

Wat er allemaal al gebeurde op onze tuin:

In 2019 zijn we al vijf jaar actief in deze volkstuin. Het werd tijd om ons tuinhuis nog eens op te knappen, het oogt nu opnieuw fris en netjes. Dit jaar zullen we ook voor het eerst fruit kunnen oogsten uit onze tuin, we kijken ernaar uit!

       

We installeerden een grondwaterpomp, heel blij met deze vernieuwing!

De bijenweide naast onze tuin werd eens flink onder handen genomen en er werden wat planten bij aangeplant waar bijen en vlinders gek op zijn. Bedankt aan alle volhouders!

Voor:                                                                            Na:

  

Voor:                                                                         Na:

  

  

                                      
In 2016 verscheen een artikel over onze tuinen op de site van Plantwerpen, met mooie foto's van onze beide tuinen. Je kan het ganse artikel lezen door op onderstaande foto te klikken:

https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/plantwerpen/nieuws/samen-tuinieren-in-merksem

----
Onze tuin by night