Boeren en buren - Buurderij Merksem

Gezocht: hulp op onze buurderij:

We zijn met ons team van Transitie Merksem steeds aanwezig om het hele gebeuren te coördineren maar we kunnen wat versterking goed gebruiken. Kom jij ons een handje helpen?

We zoeken iemand om ons een uurtje te helpen op woensdag van 16u tot 17u om : de tafels klaar te zetten waarop de boeren hun bestellingen uitstallen. De tafels aan te kleden met een tafelkleedje. Koffie of water klaar te zetten. Soms organiseren we ook een feestelijke proeverij en dan is het wel leuk als je ons helpt om de locatie vrolijk aan te kleden met slingers en vlaggetjes.

Idealiter vinden we iemand die dit iedere woensdag voor zijn/haar rekening wil nemen. Maar voel je je aangesproken maar kan je toch niet elke woensdag... geef dan gerust ook een seintje en dan bekijken we samen de planning van wat voor jou wel of niet kan. Heb je een vriend of vriendin waarmee je dit samen zou willen doen, dan is dit zeker ook bespreekbaar. Contacteer ons rechtstreeks op de buurderij, of via transitiemerksem@gmail.com voor meer informatie.

 

Transitie Merksem presenteert in Merkem: onze eigen buurderij! 


              

Een buurderij?  Kort uitgelegd is dat een markt waar boeren en hun buren, wij dus, elkaar ontmoeten bij het aankopen van producten uit onze eigen streek. Vooraf geven de boeren en andere producenten hun producten in op de website van Boeren en Buren, wij als klant kiezen wat we van hen willen kopen, en rekenen af via de website. Vervolgens wordt er één keer per week geleverd in een afhaalpunt, waar je ook de producent kan ontmoeten. Voor ons is dat op woensdagavond van 17u tot 18u30 in de Volkslust, in de Van Heybeeckstraat 26, recht over het zwembad. Je kan het hier nog eens allemaal herlezen. Het gaat ook niet enkel over groenten en fruit, zo hebben we ook een melkboer en een vleesboer, een traiteur en een imker  ...

Wij organiseren dit met Transitie Merksem omdat we erg geloven in de korte keten, en respect hebben voor en een eerlijke prijs willen voor de producenten van ons voedsel. Herinner je de fruitboeren die hun oogst moesten vernietigen, de verhalen die je hoort over boeren die niet eens hun productiekosten vergoed zien in de prijs die grootwarenhuizen voor hun producten geven, of de invoer van allerlei zaken uit verre landen, terwijl de boer om de hoek ze niet aan de straatstenen verkocht krijgt ... Aan al die zaken willen we een klein beetje veranderen door te investeren in de korte keten.

We zijn dus sinds woensdag 15 juni 2016 gestart met de Buurderij Merksem, je kan voortaan elke week, tot maandagnacht, bestellen via
https://boerenenburen.be/nl/assemblies/8365. Je kan je ook altijd vrijblijvend registreren via de link hierboven, en zo wordt je mee op de hoogte gehouden van alles wat reilt en zeilt in onze nieuwe buurderij. Ook op onze facebookpagina houden we je mee op de hoogte.

Op 15 juni 2016, bij onze opening, was GVA aanwezig, en bezorgde ons een groot artikel in de krant, en een fotoreportage on-line, die je makkelijk kan delen:

 

Foto-reportage door Koen Dhollander:

Meer foto's op www.gva.be/cnt/blkdh_02340844/in-beeld-actrice-annick-segal-steunt-merksemse-buurderij

 

Ook Brian Bonckaert maakte foto's en goot ze in dit prachtige filmpje:

En uiteraard stopt het niet, we blijven zoeken naar nieuwe producenten, en hopen steeds meer consumenten aan te spreken met dit aanbod. Vertel het dus gerust verder. Iedereen welkom!    


Op 17 augustus 2016 verlootten we naar aanleiding van onze 10de buurderij een degustatiemand weg, vol producten van onze producenten:


Om het nieuwe schooljaar feestelijk in te zetten, waren er op 31 augustus 2016 provertjes op de buurderij. Een traktatie van onze producenten. Het werd een gezellige, feestelijke editie van de buurderij:
meer foto's kan je vinden op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Buurderijmerksem/

Benieuwd waar al dit lekkers vandaan komt? Wij wel, dus bezochten we ook al enkele van onze producenten. De fotoreportages kan je in onderstaande links herbekijken:

De Groene Boerderij
Den 2170
Ferme du Warchais
Fruitbedrijf Marc Wens
Groentenbedrijf Van Hautte-Verbruggen
Migino
Recht van 't Veld

Zuivel de Schutter

Zoeken
Poll

Zou je een bakfiets huren voor verplaatsingen, indien die in Merksem beschikbaar is?
Ja, absoluut
Misschien, afhankelijk van de prijs
Ben je gek, fietsen met extra gewicht?
View Results

Contact Info

an image

 

backtotop