Activiteiten

Ontdek wat er allemaal te gebeuren staat in Merksem via
https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/alle/2170-merksem-antwerpen

 

Opentuindag de Duifkes

Iedereen zeer welkom om te komen kijken wat we in ons eerste tuinjaar met een aantal buren gerealiseerd hebben in de Duifkes op de hoek van Bordink en Kluizeveldenstraat. We maken ook onze plannen bekend voor volgend jaar, en bieden hapjes aan van groenten en fruit dat in de tuin gekweekt werd. Wil je zelf iets organiseren in de tuin, heb je een leuk idee, een tof voorstel, laat het ons dan zeker weten. We zetten dit stukje groen graag ter beschikking van andere initiatieven. Je kan ons ook volgen op onze fb-pagine via deze link.
Op het plein vlakbij wordt door buren op 5 oktober ook een workshop georganiseerd om een bijenhotel in elkaar te knutselen. Wil je weten hoe dat gaat, kom dan kijken.
Ken je mensen uit de buurt, vertel hen dan zeker ook van onze opentuindag.
Jullie zijn welkom op zaterdag 5 oktober van 13u-15u.

 

Cursus 'Moestuin zonder gif'

Bij voldoende interesse organiseren we in het najaar van 2019 opnieuw een cursus Moestuin zonder gif. Wil je meer leren over ecologisch tuinieren? Over compost, wisselteelt, plantenfamilies, enz.? Wel, dat kan tijdens deze lessenreeks. De cursus zal in drie delen gegeven worden door Dirk Laureyssens. Dirk is opgeleid als Velt-lesgever, waarbij hij regelmatig grote en kleine groepen inwijdt in de do en don'ts van de ecologische moestuin. Hij heeft zelf ook al jaren een moestuin in Merksem en heeft zo een berg aan ervaring opgedaan. Op een rustige en overzichtelijke manier legt hij in simpele bewoordingen de basis uit van tuinieren met respect voor de natuur.

Schrijf je alvast in, en we houden je op de hoogte

Voor de ganse cursus betaal je 15€.

We hopen dat de plaatsen snel bezet zullen zijn, en dat we zo toch zeker weer een volle klas geïnteresseerden wegwijs kunnen maken in de fascinerende wereld van de ecologische moestuin. Iedereen is welkom, dus vertel het verder. Met dank.

Buurderij Merksem

Elke woensdag kan je je on-line bestelde groenten ophalen in de Volkslust. Meer info hier.


Samen moestuinieren

Een nieuw seizoen is begonnen, onze vierde jaar ondertussen en we zoeken nog steeds nieuwe mede-tuiniers. Wil je een uurtje per week, of meer, met je handen in de grond wroeten, genieten van de frisse lucht, de heerlijke groenten, laat het ons weten. Wil je in jouw buurt een samentuin starten, een boomspiegel onderhouden, laat het ons ook weten. We zoeken graag mee naar een manier om dit samen aan te pakken. De samentuinmomenten voor onze twee samentuinen voor volgend seizoen zijn als volgt vastgelegd:

Samentuin 't Zwaantje, Zwaantjespad: za 14u-17u
Samentuin Duifkes is gelegen op de hoek van Bordink en Kluizeveldenstraat: zo 14u-17u

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

 

Zoeken
Poll

Zou je een bakfiets huren voor verplaatsingen, indien die in Merksem beschikbaar is?
Ja, absoluut
Misschien, afhankelijk van de prijs
Ben je gek, fietsen met extra gewicht?
View Results

Contact Info

an image

 

backtotop